Gyümölcs- és zöldségfeldolgozás

A feldolgozás során a romlandó gyümölcsök és zöldségek fogékonyak a romlást okozó kórokozó mikrobákkal történő keresztszennyeződésekre. Ezek a kockázatok növelik a közvélemény aggodalmát, hiszen ha valami elromlik, annak a híre gyakran nyilvánosságra kerül. A frissen szedett, betakarítás után tovább feldolgozott gyümölcsök és zöldségek mikrobiológiai szennyezettsége ezért kiemelkedő fontosságú.

Ezen kívül a szezonális csúcsok idején megbízható berendezésekre van szükség, hogy a következetes feldolgozási folyamat biztosított legyen. A feldolgozó berendezések vízkövesedése vagy korróziója miatt csökken a termelékenység melynek jelentős pénzügyi hatása van.

 

Az Ecolab a Kutatás és Fejlesztési forrásokra összpontosítva, hatékony megoldásokat fejlesztett ki a gyümölcs és zöldség feldolgozásra vonatkozóan, melyek hozzájárulnak a biztonságos gyártófolyamatokhoz. Ezek közé tartozik a nyitott felsővíz csatornás és merítéses vízrendszer, higiéniai figyelő és ellenőrzési rendszer, valamint az az egyedi higiéniai rendszer, amely nyomon követi és jelentést készít minden higiéniai beavatkozásról a berendezés vagy akár az egész vállalaton belül.

 

Ezek a fejlesztések eredményezik:

  • Környezet- és ökológiai szempontból jobb élelmiszer- és munkavédelmi megoldásokat;
  • Fokozott eltarthatóságot és a romlandóság csökkentését;
  • Víz- és Energiafelhasználás csökkentését.

 

 

Back to Top