Mit tartogatott a 9. Higiénés Napok Konferencia a résztvevőknek?

2016. szeptember 15 – 17 között került megrendezésre a 9. Higiénés Napok Konferencia a lengyelországi Lodzban.

A rendezvénynek az Andel’s by Vienna House szálloda adott otthont. A vörös téglából épült épületben korábban szövőmalom működött. Ma a város exkluzív művészi és kulturális központjának részét képezi.

A 18 éves múltra visszatekintő konferencia témái között az epidemiológia, a fertőtlenítés és a nozokomiális infekciókontroll aktuális feladatai szerepeltek. A résztvevők nemzetközi és hazai szakemberek előadásai révén megismerkedhettek az említett területek legfrissebb irányvonalaival, a lengyelországi kórházak gyakorlati tapasztalataival és fűtött hangulatú kerekasztal beszélgetések során cserélhettek véleményt az előadókkal és egymással.

Az esemény szervezője és támogatója az Ecolab volt, melynek során a cég nemcsak a szakmai tartalom összeállításáról és a lebonyolításról gondoskodott, hanem a hosszú és fárasztó nap végén a kikapcsolódást is biztosította.

Mit tartogatott a 9. Higiénés Napok Konferencia a résztvevőknek?

A hazai előadók előadásai inkább a lengyelországi szakembereknek nyújtottak információt, de a nemzetközi előadók, országtól függetlenül minden egészségügyi szakembernek érdekességgel szolgálhatnak.

A szakmai napon felszólalt Dr. Friedrich von Rheinbaben volt, a nemzetközileg elismert HYGCEN teszt laboratórium technikai menedzsere, Dr. Bernhard Meyer  a németországi Alkalmazott Higiéné Társaságon belül működő Fertőtlenítő szer Tesztelés Metódus Bizottság (Disinfectant Test Methods Committee at the Society of Applied Hygiene in Germany) tagja és Dr. Torsten Koburger a Hygiene Nord GmbH laboratóriumának munkatársa.

Az előadásokból kiderült, hogy hány évente kerül felfedezésre egy-egy új vírustörzs, hogy mely patogének okozzák a leggyakoribb fertőzéseket és hogy miért jelentős, ha egy fertőtlenítőszer a legújabb, EN 16615 szabványnak megfelel.

Részletes beszámolónkért kattintsanak a mellékelten letölthető dokumentumra.

Kellemes olvasást kívánunk!

Cikk teljes terjedelembenBack to Top