Higiénikus töltési feltételek – „kötelező’ a mai italiparban

Az utóbbi években a fogyasztók előnyben részesítik, a friss, nem tartósított italokat. Ezen kívül pedig egyre inkább az új ízeket keresik.

Az új italok összetétele gyakran érzékeny, és a gyártási és töltési folyamatok során mikrobiológiai szempontból több figyelmet igényel. Az aszeptikus töltés és csomagolás a hagyományos vonalakon korszerű technológiává vált. Mindkettő hideg eljárás anélkül, hogy további hőkezelést igényelne. Az üzemeknek ilyen körülmények között kell megfelelniük a magas higiéniai szempontoknak.

Az ilyen töltősorokhoz megfelelő berendezések és eszközök szükségesek, amelyek biztosítják a higiénikus töltési környezetet. A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy nem ez az egyetlen követelmény. Talán még fontosabb a megfelelő protokoll, és higiéniai program hogy az üzem megfelelően legyen takarítva és fertőtlenítve. Az anyag-összeférhetőséget, a romlást okozó organizmusok hatékony elpusztítását és minimális újrafertőződést kell figyelembe venni a töltő higiénia optimalizálásakor.

Az Ecolab rendelkezik a szükséges szaktudással, portfolióval és professzionális optimalizáló eszközökkel, hogy segítséget nyújtson abban, hogy az üzem rendelkezzen a mai italok gyártásához szükséges feltételekkel.

 

Back to Top