Optimalizált CIP feltételek az italipari üzemekben

A jelenkori italipari piac sokkal dinamikusabb, mint valaha. Ma egy ital márka tipikus élettartama a nyolcvanas években megállapított 8-10 évről 4-5 évre csökkent. Ez a tendencia súlyosbodik a drámaian növekvő portfolió diverzifikációval. Az eredmény: rendkívül növekvő kockázat a működés szintjén.

Ízesített italok, jegyes tea, funkcionális italok és rengeteg új üdítőital, vagy kevert ital is betört a piacra. A termelés és töltés számára ez gyors termékváltást és megnövekedett kockázatot jelent a különböző ízekre való átállás és a termék mikrobiológiai érzékenysége miatt. A termékváltások közötti hosszú tisztítási ciklusok csökkentik a költséges üzemi kapacitást, ezért azokat lehető legkisebbre kell csökkenteni a biztonság és a minőség feláldozása nélkül.

Az Ecolab híres innovatív Töltő tisztítási és CIP higiéniai megoldásairól, kifejlesztett egy megközelítést, amellyel a szükséges extra kapacitást biztosítani tudja. Az átállások során szükségessé vált tisztítási és fertőtlenítési lépések teljes újratervezésén át az Ecolab képes volt csökkenteni az állásidőt és értékes termelési kapacitást felszabadítani, miközben a szükséges higiéniai előírásoknak maradéktalanul megfelelt.

Az Ecolab tapasztalt szakemberei gondos vizsgálatot követően optimalizálják a CIP folyamatokat a jelenlegi körülmények között. Alapos vizsgálatot követően ajánlásokat tesznek a megfelelő tisztítás és fertőtlenítés feltételeire, amelyek megfelelnek a feldolgozott termékek érzékenységének. Ez a kombinált megközelítést jobb működési hatékonysághoz vezet és magas minőségű termékeket garantál.

 

Back to Top