Hatékony palackmosás

A fogyasztók elvárják, hogy italaikat tisztán, vonzó csomagolásban vásárolhassák meg. Ezen kívül a csomagolásnak meg kell tartania az ital eredeti minőségét az eltarthatósági idő végéig. Ez csak akkor lehetséges, ha a gyártók tiszta, gyakorlatilag steril üvegeket használnak fel. Különösen visszaváltható PET és üveg palackok esetén a mosási folyamat döntő hatással van erre a követelményre.

Hőmérséklet, mechanikai hatás a mosó és öblítő zónákban, behatási idő, valamint a lúgos mosás elengedhetetlen a hatékony üvegmosás szempontjából. A lúg és adalékanyag koncentrációt optimalizálni kell a maximális tisztítási és öblítési teljesítmény érdekében. Az adalékoknak fontos szerepe van a címkeeltávolítás javítása, az üvegek kémiai kopásának csökkentése és a habzáscsökkentés szempontjából. A speciális vegyszerek megakadályozzák a vízkőlerakódások kialakulását a palackmosó berendezéseken és fenntartják a rendszer hatékony működését. Az Ecolab rendelkezik a megfelelő szakértelemmel és a termékek teljes palettájával, melyek megteremtik az optimális működés feltételeit. Szakértőink készséggel tesznek ajánlást a fejlesztésre és nagy tapasztalattal oldják meg még a nehéz kérdéseket is.

CIP tisztítás az italiparban

A jelenkori italipari piac sokkal dinamikusabb, mint valaha. Ma egy ital márka tipikus élettartama a nyolcvanas években megállapított 8-10 évről 4-5 évre csökkent.

CIP tisztítás a gyógyszer-, kozmetikai- és biotechnológiai iparban

A CIP tisztítási eljárások egyre általánosabbá válnak a gyógyszergyártás, gyógyhatású készítmények, kozmetikumok és hatóanyagok előállítása során.

CIP optimalizálás

Jelenleg a CIP eljárások gyakran gyakorlati tapasztalaton alapulnak, sokszor túlzott biztonsági szinten az idő és a felhasználási koncentráció szempontjából.
Back to Top