Pataápolás

A sántaság magában foglal egy sor olyan betegséget és állapotot, amelyek hátrányosan befolyásolják az állatok járását. A tejtermelés szempontjából általánosan megállapítható, hogy az elterjedtsége és költsége miatt a legfontosabb betegség a tőgygyulladás, valamint, hogy a sántaság jelentős állatjólét kérdés.

A sánta teheneket nem lehet etetni, tenyészteni, vagy megfelelően mozgatni, fogékonyabbak a tőgygyulladásra és ennek következtében jóval kevesebb tejet termelnek.

 

A sántaság okai különböző tényezők lehetnek. A fertőző eredetű megbetegedések erősen fertőzőek. Annak érdekében, hogy csökkentsék az erős fertőzéses nyomást, egységes pataápolási programra van szükség, hogy a már kialakult fertőzéseket kontroll alatt tartsa és megakadályozza az új megbetegedések kialakulását. A szennyeződéseket le kell mosni, a baktériumokat el kell pusztítani, ezáltal megkeményedik a pata. A megelőzés csökkenti a kezelési és pótlási költségeket, valamint magasabb tejhozamot és jobb termékenységet eredményez.

Az Ecolab számos pataápolási megoldást fejlesztett ki, amelyek illeszkednek az Önök rendszereihez és helyi alkalmazásokhoz az egy- és kéttálcás fürösztőktől az automatizált spray vagy habosításos fürösztőkig. Képesek vagyunk olyan megoldást nyújtani, amely az Ön gazdaságához mind a pataápolási termékek mind a berendezések szempontjából illeszkedik.

 

Back to Top