Állategészségügy és állatjólét
farmer with his cows

Tőgygyulladás (Mastitis) megelőzés

A Mastitis elterjedt betegség, mely a tőgy gyulladását okozza, ezáltal csökkenti a tejhozamot, a tej minőségét és árát. A tőgygyulladás okozta károk a világon évente milliárd eurós költségekre rúgnak. Az optimális tőgyhigiénia és környezetvédelmi higiénia a leghatékonyabb módja, hogy megakadályozzák a tőgygyulladás kialakulását. Mint világvezető vállalat az állategészségügy területén, az Ecolab továbbra is fejlesztéseket folytat és átfogó megelőzési programokat ajánl partnereinek.

A modern állattenyésztés elsődleges célja az állat-egészségügy, az optimális termelékenység és az élelmiszer-biztonság közötti kapcsolat maximalizálása. A mai gazdák szembesülnek az élelmiszer-biztonság és állatjólét egyre igényesebb szabályozási korlátaival és az örökösen emelkedő kiadásokkal, különösen ami a takarmány és gyógyszer költségeket illeti. A helyes mezőgazdasági gyakorlat támogatója a megelőző állategészségügyi higiénia, mely megnöveli a modern gazdálkodások gazdasági és környezeti fenntarthatóságát.

Az Ecolab kiváló állategészségügyi megoldásokat kínál, amelyek az állatjóléti és élelmiszer-biztonsági igényeket hatékony, eredményes és gazdaságos módon szolgálják.

Sántaság megelőzés

A sántaság a tejelő állomány többségét befolyásolja és jelentős káros hatással van az állatjólétre, valamint a termékenységre, a tejhozamra és az állatorvosi költségre nézve. A sántaság egyike a három fő tényezőnek, aminek következtében a tejelő tehenek kényszerű vagy korai vágására sor kerül. A kezelés általában időigényes, bonyolult és költséges. Mint a tőgygyulladás esetén, a megelőzés ebben az esetben is egyértelműen jobb és gazdaságosabb megoldás, mint a gyógyítás. Ez különösen igaz ezen a területen, ahol az Ecolab egyedülálló, modern, felhasználó-barát és környezetkímélő megoldásokat dolgozott ki.

Pataápolás

A sántaság magában foglal egy sor olyan betegséget és állapotot, amelyek hátrányosan befolyásolják az állatok járását. A tejtermelés szempontjából általánosan...

Tőgyhigiénia

A tőgygyulladás megelőzése és a tőgy jó állapotának fenntartása az egyik leghatékonyabb módja a tejhozam és a tejüzem nyereségének növelésére. A biocid termékekkel...
Back to Top